Vaktermen

Je bent hier:

Hoi, fijn dat je hier even komt kijken

Er worden veel vaktermen gebruikt die voor de een duidelijk zijn maar voor de ander abracadabra zijn. Heel logisch vind ik. Ik probeer hier zo goed en SIMPEL mogelijk de termen uit te leggen zodat je mijn dienstverlening nog beter begrijpt.

Het allerbelangrijkste, als je met mij in zee gaat hoef je hier eigenlijk niet meer over na te denken.

wat bedoel je met, wordpress, plugins, thema's, bakc-ups, hosting, url, nameservers etc
sqr031-col1
sqr031-col2

Termenlijst

Hosting is eigenlijk het “huren” van ruimte op een computer die altijd verbonden is met het internet. Deze computer wordt een server genoemd en deze is speciaal ontworpen om websites en andere online inhoud op te slaan en te delen.

Wanneer je een website of een ander online project maakt, moet je het ergens opslaan zodat mensen er toegang toe hebben. Dit is waar hosting van pas komt. Je huurt een stukje van een server om jouw website op te slaan zodat andere mensen het op elk moment kunnen bekijken en bezoeken.

WordPress is een gratis en open-source Content Management Systeem (CMS) waarmee je eenvoudig en snel een website kunt maken. Het is een van de meest populaire CMS-platforms die er zijn en wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld.

Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je zonder programmeerkennis een website kunt maken. Het heeft ook duizenden thema’s en plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw website aan te passen en uit te breiden.

WordPress is zeer flexibel en schaalbaar en kan worden gebruikt om verschillende soorten websites te maken, zoals blogs, portfolio’s, bedrijfswebsites en zelfs webwinkels. Door de populariteit van WordPress zijn er ook veel online communities en bronnen beschikbaar waar je terecht kunt voor ondersteuning en hulp bij het bouwen van je website.

Een WordPress-plugin is een stukje software dat je aan je WordPress-website kunt toevoegen om de functionaliteit ervan uit te breiden of aan te passen.

Met plugins kun je bijvoorbeeld nieuwe functies toevoegen aan je website, zoals een contactformulier, een agenda, een galerij, of statistieken van bezoekers. Ook kunnen plugins helpen bij het verbeteren van de prestaties en beveiliging van je website.

Het mooie van WordPress-plugins is dat er duizenden van beschikbaar zijn, zowel gratis als betaald, en je kunt ze eenvoudig installeren en gebruiken zonder dat je code hoeft te schrijven. Je kunt ze vinden en installeren vanuit de WordPress-pluginbibliotheek, die toegankelijk is vanuit het beheerdersgedeelte van je website.

Het gebruik van plugins is een krachtige manier om je website aan te passen en te verbeteren zonder dat je kennis van programmeren nodig hebt. Het kan echter wel belangrijk zijn om voorzichtig te zijn met het gebruik van te veel plugins, omdat deze de prestaties van je website kunnen verminderen en conflicten met andere plugins of thema’s kunnen veroorzaken.

Een WordPress-thema is een verzameling bestanden die de visuele lay-out en het uiterlijk van je website bepalen. Het thema bevat het ontwerp van de website, de kleuren, lettertypen en de manier waarop de inhoud wordt gepresenteerd.

Wanneer je WordPress voor het eerst installeert, wordt er een standaardthema geïnstalleerd dat je kunt gebruiken. Er zijn echter duizenden WordPress-thema’s beschikbaar die je kunt downloaden en gebruiken voor je website.

WordPress-thema’s variëren in stijl en functionaliteit, en er zijn thema’s beschikbaar voor verschillende soorten websites, zoals blogs, portfolio’s, bedrijfswebsites en webwinkels.

Je kunt een thema selecteren en installeren vanuit de WordPress-themabibliotheek, die toegankelijk is vanuit het beheerdersgedeelte van je website. Sommige thema’s zijn gratis, terwijl andere thema’s een vergoeding vragen.

Het gebruik van een WordPress-thema is een krachtige manier om de uitstraling van je website aan te passen zonder dat je code hoeft te schrijven. Je kunt echter wel enige kennis nodig hebben om het thema aan te passen of te configureren, afhankelijk van je specifieke behoeften.

Een back-up van een WordPress-website is een kopie van alle bestanden, mappen en gegevens die nodig zijn om je website te laten functioneren. Dit omvat de WordPress-installatie zelf, de themabestanden, de pluginbestanden en de database waarin alle inhoud van je website wordt opgeslagen.

Het maken van regelmatige back-ups van je WordPress-website is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je website altijd veilig en beschermd is.

Zorg ervoor dat je een back-upoplossing kiest die past bij jouw specifieke behoeften en ervoor zorgt dat je back-ups regelmatig worden bijgewerkt en opgeslagen op een veilige locati

Malware in combinatie met WordPress verwijst naar schadelijke software die is ontworpen om de veiligheid van een WordPress-website te compromitteren.

WordPress-websites zijn vaak het doelwit van malware-aanvallen vanwege hun populariteit en het grote aantal plug-ins en thema’s dat beschikbaar is. Malware kan worden geïnjecteerd in WordPress-thema’s, plug-ins, of andere bestanden en kan verschillende schadelijke activiteiten uitvoeren, zoals het stelen van gebruikersgegevens, het weergeven van kwaadaardige advertenties of het kapen van de website.

Een geïnfecteerde website kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, gegevensverlies en schade aan de reputatie van je website en bedrijf. Het is daarom belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je website en de nieuwste beveiligingsupdates te installeren om de kans op een malware-infectie te minimaliseren.

SEO-beoordeling is als een verslag dat laat zien hoe goed je website het doet in zoekmachines zoals Google. Het laat zien wat er goed gaat en waar er verbeteringen kunnen worden aangebracht om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Dit kan meer bezoekers naar je website brengen en je bedrijf helpen groeien.

Jouw voordelen bij een samenwerking met mij

Geen zorgen meer over veiligheid, updates, aanpassingen en uitbreidingen?

Neem even een kijkje bij het maatwerk abonnement.

Jouw bedrijfswebsite verdient de beste zorg en aandacht.

Als je onderstaand formulier invult zal ik zo spoedig mogelijk reageren