Contactformulieren toevoegen en aanpassen

Je bent hier:

Contactformulieren toevoegen

Een contactformulier is een belangrijk onderdeel voor elke website omdat het je bezoekers de mogelijkheid geeft om snel contact met je op te nemen zonder dat ze je e-mailadres hoeven te gebruiken. WordPress heeft verschillende plug-ins die je kunt gebruiken om contactformulieren op je website toe te voegen.

Hoe je zelf een contactformulier kunt toevoegen

Je kunt zelf een contactformulier toevoegen aan je WordPress-website door een plug-in te gebruiken. Hieronder vind je een stapsgewijze uitleg:

  1. Ga naar het dashboard van je WordPress-website en klik op ‘Plugins’ en vervolgens op ‘Nieuwe plugin’.
  2. Zoek naar een plug-in voor contactformulieren, bijvoorbeeld ‘Contact Form 7’ en klik op ‘Installeren’.
  3. Klik op ‘Activeren’ om de plug-in te activeren.
  4. Ga naar de pagina of het bericht waar je het contactformulier wilt weergeven en voeg de shortcode [contact-form-7 id=”1234″ title=”Contactformulier 1″] toe.
  5. Vervang ‘1234’ door het ID-nummer van het contactformulier dat je hebt gemaakt en ‘Contactformulier 1’ door de naam van het formulier.

Contactformulieren aanpassen

  1. Als je een contactformulier op je website hebt toegevoegd, kan het zijn dat je deze wilt aanpassen aan je eigen wensen. Met de plug-ins kun je verschillende velden aanpassen en zelfs de opmaak van het formulier veranderen.

    Je kunt contactformulieren aanpassen door naar de instellingen van de plug-in te gaan en de gewenste wijzigingen aan te brengen. 

    Het kan zijn dat je hiervoor enige kennis van HTML en CSS nodig hebt, maar de meeste plug-ins bieden eenvoudige drag-and-drop interfaces voor het aanpassen van formulieren.

Ik help je graag met het toevoegen en aanpassen van contactformulieren op je website

Als je hulp nodig hebt bij het toevoegen of aanpassen van contactformulieren op je website, kan ik je daarbij helpen. Als ervaren webontwikkelaar kan ik je helpen bij het kiezen van de beste plug-in voor jouw website en bij het aanpassen van het formulier aan jouw wensen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor meer informatie over mijn diensten en prijzen. Ik sta voor je klaar om je te helpen!

contactformulier-wordpress-aanpassen-toevoegen
Hulp bij WordPress WP Maatje
sqr012-col2

Geen zorgen meer over veiligheid, updates, aanpassingen en uitbreidingen?

Neem even een kijkje bij het maatwerk abonnement.

Jouw bedrijfswebsite verdient de beste zorg en aandacht.

Als je onderstaand formulier invult zal ik zo spoedig mogelijk reageren