Emailinstellingen in WordPress en apparaten

Je bent hier:

EMAIL

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je klanten contact met je op kunnen nemen via je website. Dit kan onder andere via een contactformulier, maar ook via e-mail. Om e-mails te kunnen versturen vanuit WordPress, moeten de juiste emailinstellingen worden ingesteld. In deze taak leg ik uit hoe je dit kunt doen.

Hoe je zelf je email kan instellen op je WordPress website

Stap 1: Kies een e-mailadres Voordat je e-mails kunt versturen vanuit WordPress, moet je een e-mailadres hebben dat je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres aanmaken specifiek voor je website, zoals info@jouwbedrijfsnaam.nl.

Stap 2: SMTP plugin installeren en configureren Om e-mails te kunnen versturen vanuit WordPress heb je een SMTP-plugin nodig. Met deze plugin wordt e-mail verstuurd via de server van je hostingprovider of een externe e-maildienst. Een veelgebruikte SMTP-plugin is WP Mail SMTP. Na installatie en activering van de plugin moet je de SMTP-instellingen configureren. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar de instellingen van de plugin en klik op de knop “Start the Setup Wizard”.
  • Kies voor “Other SMTP” als mailer.
  • Vul de SMTP-servergegevens in die je hebt gekregen van je hostingprovider of e-maildienst.
  • Vul het e-mailadres in dat je in stap 1 hebt gekozen.
  • Test de e-mailinstellingen door een testmail te versturen.

Stap 3: E-mailinstellingen op apparaten Als je wilt dat e-mails die via WordPress worden verstuurd ook op je apparaten (zoals je computer, laptop of mobiele telefoon) binnenkomen, moet je deze instellen als IMAP of POP3 account. Hoe je dit doet is afhankelijk van het apparaat en e-mailprogramma dat je gebruikt.

Zelf doen: Je kunt bovenstaande stappen volgen om de e-mailinstellingen voor WordPress en je apparaten zelf in te stellen. Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

Niet zelf doen?

Alternatief: Je kunt er ook voor kiezen om je e-mailinstellingen te laten configureren door je hostingprovider of e-maildienst. Zij kunnen je vaak ook helpen bij het instellen van je e-mail op je apparaten.

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van je e-mailinstellingen voor WordPress en/of je apparaten, help ik je hier graag bij. Ik kan je helpen bij het configureren van de SMTP-plugin, het instellen van je e-mail op je apparaten en eventuele problemen oplossen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

email-instellingen-wpmaatje
Hulp bij WordPress WP Maatje
sqr012-col2

Geen zorgen meer over veiligheid, updates, aanpassingen en uitbreidingen?

Neem even een kijkje bij het maatwerk abonnement.

Jouw bedrijfswebsite verdient de beste zorg en aandacht.

Als je onderstaand formulier invult zal ik zo spoedig mogelijk reageren